ISMERJ MEG MINKET

NN Knives története

Cégünk története 1957-ben kezdődött. Nagy István ekkor kezdte el a köszörűs szakma elsajátítását. 1960-ban szerzett szakmunkásvizsgát, 1964-ben a mestervizsga követte.

1971-ben Nagy István megnyitotta a késes-köszörűs műhelyét Budapesten. Kezdetben egy alig 40nm-es helységben elsősorban orvosi műszerek és ollók készítése volt a fő irányvonal. Akkoriban mindössze néhány köszörűs működött az egész országban. A kereslet igénye szerint havonta 2000(!!) darab manikűr olló készült, kovácsolással, kézi erővel!

Mivel az akkori politikai helyzetben a vállalkozások erős korlátok között működhettek. Késeinkre, ollóinkra egy halacska logó került, mint védjegy. Vásárlóink úgy keresték termékeinket, hogy “halas kések és halas ollók”. Ez a “hal” embléma cégünk eredetének fontos eleme, melytől a cég sosem fog megválni. Termékeinkben például Manikűr – Pedikűr szerszámokban, Ollókban most is megtalálható.

A szakma szeretete, a szorgalom, az elhivatottság meghozta az eredményét. A folyamatos termékbővülés és mennyiségi igények megnövekedése szükségessé tette a korszerűsödést és a bővülést.

1981-ben a műhely Érdre költözött, és tovább tudott fejlődni. A növekvő munkaerő és a műhely korszerűsítése, lehetővé tette a kínálat bővülését, vadásztőrök és tradicionális bicskák készítésével. Védjegyként a “halacska” mellé felkerült a “Nagy István Érd” felírat. 

Már nem csak Magyarország területén keresték termékeinket. Franciaországban, Olaszországban és Németországban is komoly sikereket értünk el. Limitált példányszámban még a tengerentúlon, az Amerikai Egyesült Államokban is.

A 2000 évekre már minden folyamat, a hőkezelést leszámítva, Érdi telephelyünkön történik, mely napjainkra közel 500 nm-re bővült.

2011-ben a vállalkozás történetében jelentős változás történt. Ifj Nagy István vette át a cég vezetését. Logónkba bekerült az “NN” felírat.

2015-ben cégünk új területet készült meghódítani, az outdoor, bushcraft világát. Megalkottuk az outdoor kollekciónkat, ami hatalmas hazai és nemzetközi sikereket ért el. Ugyanekkor kezdtük el az együttműködést Simon Jánossal, a Magyar Késes Közösség alapítójával. Az outdoor és túlélés témakörrel eltöltött sokezer óra és több, mint 500 kés tesztelése számunkra egyértelművé tette a hosszú távú együttműködést. Így született meg az MKK Knives kollekció.

2021-ben cégünk 50. születésnapját ünnepelte. Erre az alkalomra készült Limitált Szériás jubileumi késünk, hazai és nemzetközi díjakkal büszkélkedhet. 

Napjainkra az NN-Knives Magyarország legnagyobb és legismertebb neve a késes piacon. Célkitűzésünk az évtizedek alatt semmit sem változott. Olyan márka vagyunk, ahol a kézműves mesterség iránti tisztelet és technológia iránti elhivatottság kéz a kézben járnak. Egyetlen cél lebeg a szemünk elött, a lehető legjobb minőséget és folyamatos készletet biztosítani vásárlóink számára.

Az NN-Knives büszke rá, hogy Magyarországon az első és egyetlen késkészítő cég, aki rendelkezik ISO 9001 minősítéssel!

Nálunk a kézműves mesterség iránti tisztelet és technológia iránti elhivatottság kéz a kézben járnak.

nnknives.hu

Hand made...

Cégünk történetében a kézművesség, a hagyomány tisztelete kiemelten fontos. Tevékenységünk és a hazai kézművesség fejlődése összeforrt. Igazi kihívás a modern anyagok és technológiák hagyományos felhasználása és alkalmazása. Ez adja a modern kézművesség legfőbb értékét.

A Premium Selection késeket, ollókat főleg a formát érintő, a legapróbb részletekre kiterjedő lelkiismeretes szakmai gondossággal és aprólékos munkával készítjük. Igaz a mondás, miszerint az ördög a részletekben rejlik. Egy prémium kézzel készült termék esetén számunkra nincs jelentéktelen alkatrész vagy munkafolyamat. Akkor érezzük késznek az adott feladatot, ha azt a legjobb tudásunk szerint teljesítettük. Ezért sokszor egy-egy alkatrész kézzel történő kialakítása több napot is igénybe vesz.

Számunkra a cél az örök törekedés a legjobbra.

nnknives.hu

Felhasznált minőségi anyagok

Az alapanyagok kínálata napjainkra nagyon kibővült, színessé és változatossá téve a bicskákat, késeket. Kézzel kovácsolt damaszk acélok, prémium gépi damaszk acélok, stabilizált anyagok, hibrid anyagok, őskori fosszíliák, prémium faanyagok, különböző fejlett technológiás penge bevonatok. Ezek használata mind új ajtó az új lehetőségek valóra váltására.

Szeretünk kísérletezni más földrészek eljárásaival saját késeink elkészítésében. Erre jó példa a mokume gane technológiája. Szívesen kipróbáljuk a legmodernebb mesterséges anyagokat, mint a timascus (titán damaszk), carbon damaszk és természetesen a modern carbon és kerámia kompozitok.

Összességében elmondhatjuk, hogy a kreativitásunknak csak a képzelet szabhat határokat.

Fedezd fel késeinket

nnknives.hu

Professzionális Modern Kés készítés

A modern CNC technológiát két okból alkalmazunk. Egyrészt a kétezres évek után fellépő szakember hiány miatt, valamint a hatalmas kereslet miatti kapacitáslimit enyhítése végett. A technológia, a fejlődés olyan eleme a modern világnak, ami megkerülhetetlen.

Az NN Knives Magyarországon elsők között alkalmaz ipari CNC gépeket termékei készítéséhez.

Az eljárás nagymértékben segít a körülményes műveletek gyorsításában és a minőségi gyártás növelésében. A CNC eljárás lehetővé teszi a modern pengeformák és megoldások kialakítását olyan precizitással, amire az ember kézműves eljárással nem képes.

Az így gyártott kések szimmetrikusak és pontosak lesznek, tovább növelve a minőséget. Az eljárásnak köszönhetően nincs többé hosszas várakozás a késekre és bicskákra.

Cégünk a gépparkját folyamatosan fejleszti az elvárásokkal, kihívásokkal egyetemben.

Nézd meg kés kollekciónkat

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

[newsletter_form button_label="Feliratkozom"] [newsletter_field name="email"] [newsletter_field name="privacy"] [/newsletter_form]